Zakaj imam rad svoje delo

To naj bi bil blog poln nasvetov o predstavitvah in o stvareh, ki jih delamo. Ta zapis bo izjema. Izjeme niso del načrta, so nekaj, kar prinese življenje. Rad bi vam opisal zakaj in kdaj imam rad svoje delo. Sodobni poslovni članki, forumi in poslovne konference veliko govorijo o prebojih, kreativnosti in bogastvu. O rasti in hitremu uspehu. Od start-upa do mednarodnega brenda v pol leta. Moj poklic je poln prebojev in kreativnosti, tudi hitrega uspeha, a brez bogastva.

Denar, bleščeč in hiter avto, ljubica, ločitev, nova hiša, novi otroci, nov avto, nova ljubica – tega scenarija v mojem poklicu ni. Niti ni tega, da bi veliko počival, a vseeno dobil plačo. Ne. Je le delo, koncentracija, znanje, razmišljanje, razbijanje glave, poskušanje in prepričevanje. Dobro: so hoteli, restavracije, poslovne obleke – a tega se človek hitro naveliča. Če ni veliko denarja, ni gotovosti in je veliko dela in odsotnosti, zakaj bi imel rad tako delo?

Zaradi tistega, kar se je zgodilo v petek ob 14.47. V petek se je zgodilo veliko lepega. Izvajal sem dvodnevni seminar o predstavitvah. Priznam, da imam veliko vere v svoje seminarje, saj poskrbim, da je svet malo manj nasmeten z nemogočimi slajdi in obupnimi predstavitvami. Kar je že samo po sebi dobro delo. Ni res? Proti koncu je prišla organizatorka / naročnica in svoje kolege vprašala kako je bilo. Odgovori, ki so jih povedali ob približno 15.15 so me izjemno razveselili. Na primer: »It was great!« Gospa je rekla: »Best training ever!« Priznam, malo sem zrasel in se za centimeter ali dva odlepil od tal. Kako ti ne bo vsaj malo toplo pri ponosnem srcu? Hvala je nagrada, a še vedno ni glavni razlog , da imam rad svoje delo. Spomnite se, glavni razlog se je zgodil ob 14.47.

Korenina glavnega razloga je rasla v prejšnji dan, ko je nekdo izvajal predstavitev. Ta nekdo je bil zelo prestrašen, malo je jecljal, obremenjeval se je s slabo angleščino in komaj je kaj spravil iz sebe. Potem se je v dveh dne zgodilo ogromno stvari. Ob 14.47 je bil spet na vrsti. Samozavesten, glasen, brez jecljanja, v dobri angleščini. Zanimiv! Saj verjameš v svoj proces. Delaš, da klienti napredujejo. Veš, da ljudje postanejo boljši. A čudeži so redki. Ostali so rekli: »Incredible!« Meni pa je šlo od ponosa malo na jok. Obrisal sem oči preden bi opazili in nadaljeval. Zato imam rad svoje delo.

0 odzivov

Povej mnenje

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja